konijn in mosterdsaus
   kalfsroulade met madeirasaus
   kalfsgoulash met spaghettini
   bourgondische stoofschotel
   canard a l'orange
   russische gehaktpan
   coq au vin
   konijnenbout met roquefortsaus
   savooienkool risotto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
1 kleine savooiekool, 25 g boter,
2 EL olijfolie, 200 g risottorijst,
800 ml groentebouillon,
1/2 tl vers gemalen nootsmuskaat,
100 g slagroom,
60 g vers gewreven parmezaanse kaas,
zout, vers gemalen peper.
150 g dun gesneden gekookte ham.

 

Bereidingswijze
De buitenste bladeren van de savooienkool verwijderen. De kool halveren en
het harde binnengedeelte verwijderen. 350 g kool afwegen en in fijne strepen
snijden. Boter en olijfolie in een pan verhitten en de rijst erin glazig stoven. De
bouillon erbij gieten en de rijst 15 minuten zachtjes laten garen en daarbij geregeld omroeren. De koolstreepjes onder de rijst roeren en met nootmuskaat op smaak brengen. Nog een 20 minuten zachtjes garen en daarbij de slagroom en eventueel
nog iets bouillon toevoeren. De rijst van het vuur halen en 10 minuten laten staan.
De parmezaan wrijven. 50 gram parmezaan met de rijst vermengen. De risotto
met zout en peper op smaak brengen en met de overige parmezaan bestrooien.
De ham oprollen en rondom de rijst leggen. De ham kan ook in kleine blokjes
worden gesneden en met de rijst worden vermengd.

Eet smakelijk!

Gezien op: Brigitte.de

©2007 Maison Culinaire