konijn in mosterdsaus
   kalfsroulade met madeirasaus
   kalfsgoulash met spaghettini
   bourgondische stoofschotel
   canard a l'orange
   russische gehaktpan
   coq au vin
   konijnenbout met roquefortsaus
   savooienkool risotto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
1 jonge eend (ca 2 kg, keukenklaar),
3-4 el olie, zout en vers gemalen peper,
½ l sinaasappelsap,
2-3 el sinaasappellikeur,
1 el honing,
100 g boter,
2 onbehandelde sinaasappelen,
basilicumbladeren voor de decoratie.

 

Bereidingswijze
De eend met zout en peper inwrijven en bij circa 200 graden ongeveer 1 uur
braden. Na 30 minuten sinaasappelsap, sinaasappellikeur en honing bij de eend
doen. De eind elke 10 minuten met de vloeistof begieten zodat het aroma in het
vlees indringt en de huid lekker knapperig wordt. Na afloop van de gaartijd de
eend uit de pan nemen en warm wegzetten. De saus om de helft inkoken tot het
een soort siroop wordt. De boter bij de saus doen en met een garde verroeren.
Met zout en peper op smaak brengen. Dunne schilletjes van een onbehandeld sinaasappel in de saus doen. De eend met een deel van de saus en met basilicum
en sinaasappelplakjes gedecoreerd serveren. De overige saus apart serveren.
Lekker met wortels en champignons, zilveruitjes en gegratineerde aardappelen.

Eet smakelijk!

©2007 Maison Culinaire