groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
8 uien (650 g),
zout en peper, 4 el paneermeel,

3 plakjes toast,
200 g tonijn (blikje, in eigen sap),
40 g parmesan, 2 eier,
1 el marjolein, 40 g boter,

citroenstukjes en marjolein

voor de versiering.

 

Bereidingswijze
Oven in fornuis op 200 graden verwarmen. Uien dusdanig schillen dat de
stronk
niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten
afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken.
Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen.
Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen.
Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven.
Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met
citroenplakjes en marjolein versieren.

Eet smakelijk!

Per persoon: 155 kcal, 11 g vet

 

©2007 Maison Culinaire