groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
2,5 kg asperge,
zout, 2 el suiker,
2 el boter,
2 ½ pakjes bladerdeeg (langwerpige bladeren),
250 g Mascarpone,
bieslook, zout,
vers gemalen peper,
1 ei, 1 el slagroom.

 

Bereidingswijze
De eindstukken van de asperge afsnijden, de asperge schillen en halveren
(ca. 10 cm lange stukken). De asperge in kokend zoutwater met suiker
en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken. De asperge volledig
laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien. Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen. 12 bladerdeegbladeren tot
een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen. Een theelepel mascarponecrème
in het midden geven. Steeds 6 stukjes asperge erop leggen. De deegrand
met eiwit bestrijken. Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen
en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele
pakje oprollen. Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange
strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen. De aspergepakjes op een met bekpapier uitgelegde bakplaat leggen. Met een
houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken. In het
midden van de voorverwarmde fornuis bij 225 graden (heetlucht 200 graden)
20-25 minuten goudbruin laten bakken.

Tip: lekker met sauce hollandaise, sla en ham.

Eet smakelijk!

Per persoon: 450 kcal, 30 g vet

 

©2007 Maison Culinaire