groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
Van elk 100g: wortels, selderij, shiitake, champignons, Chinese kool, tauge.
2 el sesam-olie, 1 knoflookteen, 1 el gember (gehakt), 2 el koriander
(gehakt), cumin,
1 el currypoeder, 1 el rijstazijn, 1 el vissaus,
130 ml sojasaus, zout en peper, frituur-olie,

1 bos bieslok, 32 wantanvellen,
8 el citroensap,
3
el zoete chilisaus.

 

Bereidingswijze
Groenten wassen of schoonmaken. Wortels en selderij raspen. Paddestoelen
en
Chinese kool klein snijden. Groenten en tauge in hete sesamolie kort stoven.
Knoflook
hakken. Met gember, koriander, cumin, curry, azijn, vissaus en 50 ml sojasaus bij de groenten voegen. Het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Zout
en
peper toevoegen. Op elk wantanvel een klein beetje groente geven, tot zakjes vormen en met bieslok dichtbinden. In hete olie 3 tot 4 minuten knapperig laten bakken. Citroensap, chilisaus en 80 ml sojasaus verroeren.
Bij de groente-wantans serveren.


Eet smakelijk!

Per persoon: 130 kcal, 9g vet

©2007 Maison Culinaire