appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
330 g bloem, 3 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden, 1/4 tl zout,
100 g boter, 2 eieren, 90 g suiker
150 g zure room
2 druppels bakaroma amandel
Cranberrycompote
30 g gehakte hazelnoten
1 pakje vanillesuiker.

 

Bereidingswijze
Bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom zeven. Boter op laag vuur
laten smelten. Eieren en suiker met de mixer mengen. Gesmolten boter, zure room
en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn.
De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over
12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien.
In heteluchtoven bij 180 graden in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.

Gezien op Living at Home Lg at He

©2007 Maison Culinaire