Benodigdheden
150 g bloem, 1 snufje zout,
3 eieren,
1 el suiker,
200 ccm melk;
40 g boter,
40 g rozijnen,
1-2 el boter,
1 tl poedersuiker.
Bereidingswijze
Klop de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag
en laat deze
30 minuten rusten. Vermeng het geklopte eiwit met het deeg. Verhit
de Boter
in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan. Strooi de afgespoelde
rozijnen
op de deeg. Bak het deeg aan de onderkant goudbruin (zorgen dat
het deeg
niet aanbakt). Laat boter aan de rand van de pan in de pan glijden.
Draai de
pannenkoek om en bak hem goudbruin. Scheur de pannenkoek vervolgens
met twee vorken in kleine stukjes. Laat de stukjes nog 1 minuut
laten bakken.
Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker.
Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op
koude winteravonden!