appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
Deeg:
60 g zachte boter, 75 g bruine suiker,
1 eigeel, 60 g zure room,
225 g bloem, 1 tl bakpoeder,
zout, 2 tl gemalen kaneel.
Decoratie:
40 g fijne suiker, ½ tl kaneel,
witte chocolade (couverture).

 

Bereidingswijze
Boter en suiker tot een crème roeren en vervolgens het eigeel en de zure room onderroeren. Bloem, bakpoeder, 1 vinger zout en kaneel vermengen.
Het mengsel bij de botercrème doen en snel tot een gladde deel roeren.
Het fornuis op 180 graden voorverwarmen. Een bakplaat met bakpapier bekleden.
Hazelnootgrote deegstukken met bevochte handen tot ballen vormen en op het bakpapier zetten. De koekjes ongeveer 15 minuten bakken, tot zij licht bruin worden. Kort laten afkoelen. De suiker en kaneel goed vermengen en de koekjes ermee bestrooien. Als variatie kunt u de koekjes ook met witte chocoladecouverture
versieren.

©2007 Maison Culinaire