| 
         
          |  | Benodigdheden voor 4 personen200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,
 60 g boter of margarine, 1 tl suiker,
 zout en peper, 30 g bloem,
 5 dl visbouillon (van tablet),
 1,25 dl crème fraîche, 2-3 tl citroensap,
 400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,
 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,
 2 el grof gesneden dille.
 |  | 
  
    | 
        
          |  | BereidingswijzeUitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter 
              en zoveel water
 toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen
 en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 
              40 g
 boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon 
              en
 crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. 
              Saus op zacht vuur 10
 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak 
              brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven 
              tot vis gaar is.
 Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen.
 Voor serveren dille erover strooien.
Eet smakelijk!
 Per portie: 665 kcal, 36 g vetPer portie ongeveer 330 calorieën.
 |  |