| 
         
          |  | Benodigdheden voor 4 personen8 grote aardappelen, 1 el pijnboompitten,
 1 ui, ½ bos bieslook, ½ bos peterselie,
 3 el olijfolie, 1 rijpe avocado,
 sap van ½ citroen, 2 tl boter,
 100 m melk, vers gemalen peper,
 40 g gewreven parmezaankaas,
 16 reuzengarnalen zonder hoofd (à 50 g),
 8 houten stokjes.
 
 |  | 
  
    | 
        
          |  | BereidingswijzeAardappelen onder vloeiend water schoon borstelen, op een 
              bakplaat leggen en
 in het voorverwarmde fornuis (200 graden, heetlucht 170 graden) 
              ongeveer 1 uur bakken. Pijnboompitten in een pan zonder vet goudbruin 
              roosteren en vervolgens fijnhakken. Ui, peterselie en bieslook fijnhakken 
              en in een pan met 1 el hete olie
 kort stoven. Het vruchtvlees van de avocado in blokjes snijden. 
              Avocado en pijnboompitten bij het ui-kruiden mengsel geven en het 
              citroensap erover geven.
 De bovenkant van de aardappelen afsnijden en de aardappel met een 
              lepel uithollen. De aardappelmassa met boter en melk vermengen tot 
              aardappelpuree, het avocado-kruiden mix erbij voegen en met zout 
              en peper op smaak brengen. Het mengsel
 in de uitgeholde aardappelen vullen, met parmezaankaas bestrooien, 
              en deze
 ongeveer 10 minuten in het fornuis bakken (200 graden, heetlucht 
              170 graden).
 De schaal van de garnalen tot aan de staart verwijderen. Steeds 
              2 garnalen op een houten stokje steken, deze in heet olie van elke 
              kant ongeveer 2 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. 
              De garnalenstokjes op de aardappelen leggen en serveren.
 
Eet smakelijk!
 Per portie: 665 kcal, 29 g vet
 |  |