Benodigdheden voor 60 vanillekipferl:
Voor de deeg:
200 g zachte boter,
80 g poedersuiker,
2 pakjes bourbonvanillesuiker,
2 eigeel, 280 g bloem,
120 g gemalen amandelen.
Bovendien:
2 pakjes vanillesuiker,
50 g suiker, 125 g poedersuiker.


Bereidingswijze
De ingrediënten van de deeg vermengen. Afgedekt 1 uur op een koude plek laten staan. Deel portiegewijs op bebloemd bakpapier tot rollen vormen van ongeveer 3 cm doorsnee. De deelrollen in folie wikkelen en ongeveer 1 uur op een koude
plek laten staan. De rollen in ongeveer 1 cm dikke plakken snijden. Kleine hoorntjes vormen en op bakpapier leggen.
In het midden van de voorverwarmde fornuis bij 200 graden ongeveer 8 - 10 minuten bakken. De overige ingrediënten (vanillesuiker, suiker en poedersuiker) vermengen en de warme vanillekipferl erin baden.

Tip
Hoe groter het kerstbrood, hoe sappiger en lekkerder. U kunt daarom bovenstaand recept verdubbelen en een extra groot kerstbrood bakken. De baktijd moet u dan met een half uur verlengen. U kunt het kerstbrood eventueel met bakpapier afdekken.

Gezien bij Fuer-Sie

©2001 Dorothea Kaden