Benodigdheden voor 8 stuks:
250 g kataifi (engelenhaardeeg, verkrijgbaar in Turkse en Griekse winkels),
150 g gemalen groene pistachenoten (u kunt ook amandelen of walnoten gebruiken),
280 g suiker,
1 TL kaneel,
0,1 l olijfolie (u kunt ook gesmolten boter gebruiken),
sap van 1 citroen,
1 el rozenwater (uit de apotheek).


Bereidingswijze
De engelenhaardeeg uit de folie nemen, 250 g afwegen en met een vochtig doek bedekken. De gemalen pistachenoten
met 80 g suiker en de kaneel mengen. De fornuis op 180 graden voorverwarmen. Een gratinvorm met 2 el olie invetten.
De deeg in ongeveer 12 cm lange stukke snijden, en deze in 8 strepen delen. Het pistachemengsel op het onderste gedeelte
van de streep doen, oprollen en met de naad naar onder in de vorm zetten. Hiermee doorgaan tot alle ingrediënten verbruikt zijn. De rolletjes dicht naast elkaar zetten. Het overige olijfolie op de rolletjes verdelen en deze in de fornuis 30 minuten
bakken, tot ze mooi bruin zijn geworden. Ondertussen 0,2 l water met de overige suiker en het citroensap tot een siroop
koken, ietsjes laten afkoelen en vervolgens het rozenwater ondermengen. De warme rolletjes gelijkmatig met de siroop begieten en het geheel 30 minuten laten trekken.

Gezien bij Elle

©2001 Dorothea Kaden