|  | 
 |  | Benodigdheden voor 8 stuks:250 g kataifi (engelenhaardeeg, verkrijgbaar in Turkse en Griekse winkels),
 150 g gemalen groene pistachenoten (u kunt ook amandelen of walnoten gebruiken),
 280 g suiker,
 1 TL kaneel,
 0,1 l olijfolie (u kunt ook gesmolten boter gebruiken),
 sap van 1 citroen,
 1 el rozenwater (uit de apotheek).
 
 
 | 
   
    | Bereidingswijze
 De engelenhaardeeg uit de folie nemen, 250 g afwegen en met een vochtig 
        doek bedekken. De gemalen pistachenoten
 met 80 g suiker en de kaneel mengen. De fornuis op 180 graden voorverwarmen. 
        Een gratinvorm met 2 el olie invetten.
 De deeg in ongeveer 12 cm lange stukke snijden, en deze in 8 strepen delen. 
        Het pistachemengsel op het onderste gedeelte
 van de streep doen, oprollen en met de naad naar onder in de vorm zetten. 
        Hiermee doorgaan tot alle ingrediënten verbruikt zijn. De rolletjes 
        dicht naast elkaar zetten. Het overige olijfolie op de rolletjes verdelen 
        en deze in de fornuis 30 minuten
 bakken, tot ze mooi bruin zijn geworden. Ondertussen 0,2 l water met de 
        overige suiker en het citroensap tot een siroop
 koken, ietsjes laten afkoelen en vervolgens het rozenwater ondermengen. 
        De warme rolletjes gelijkmatig met de siroop begieten en het geheel 30 
        minuten laten trekken.
 
 Gezien bij Elle
 
 |