Benodigdheden voor 4 personen
750 g erwten, 1 sjalot,
2 tl olie, 300 g risottorijst,
125 ml droge witte wijn,
750 ml groentebouillon,
zout en peper,
400 g courgette,
50 g gewreven parmezaankaas,
2 stengel tijm.
Bereidingswijze
De sjalot fijnhakken en in een pan met olie glazig stoven. De rijst
toevoegen
en eveneens glazig stoven. Rijst met wijn en een beetje groentebouillon
blussen
en onder roeren laten opgaan tot de vloeistof helemaal is opgezogen.
Met zout
en peper op smaak brengen. De overige bouillon beetje bij beetje
toevoegen
zodat de rijst steeds net met vloeistof is bedekt. De rijst in ongeveer
40 minuten
garen en hierbij regelmatig omroeren. De courgette in plakjes snijden.
De courgette en de erwten na afloop van ongeveer 30 minuten bij
de rijst geven.
De gewreven parmezaankaas bij de risotto voegen en nogmaals met
zout en
peper op smaak brengen. De risotto met tijm gedecoreerd serveren.