penne met courgette en ricotta
   pasta met rukola
   omelet met tomaat
   tomaten-risotto
   pasta met broccoli
   farfalle met geitenkaas
   risotto met parmezaan en tijm
   gevulde paprika
   koolrabi met risottovulling
   pasta met spinazie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
750 g erwten, 1 sjalot,
2 tl olie, 300 g risottorijst,
125 ml droge witte wijn,
750 ml groentebouillon,
zout en peper,
400 g courgette,
50 g gewreven parmezaankaas,
2 stengel tijm.

 

Bereidingswijze
De sjalot fijnhakken en in een pan met olie glazig stoven. De rijst toevoegen
en eveneens glazig stoven. Rijst met wijn en een beetje groentebouillon blussen
en onder roeren laten opgaan tot de vloeistof helemaal is opgezogen. Met zout
en peper op smaak brengen. De overige bouillon beetje bij beetje toevoegen
zodat de rijst steeds net met vloeistof is bedekt. De rijst in ongeveer 40 minuten
garen en hierbij regelmatig omroeren. De courgette in plakjes snijden.
De courgette en de erwten na afloop van ongeveer 30 minuten bij de rijst geven.
De gewreven parmezaankaas bij de risotto voegen en nogmaals met zout en
peper op smaak brengen. De risotto met tijm gedecoreerd serveren.

Eet smakelijk!

Per portie: 520 kcal, 6 g vet

©2007 Maison Culinaire