spinaziesalade met geitenkaas
   pastasalade met courgette
   maatjesharing met asperge
   pastasalade met kip
   haringsalade
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 3 porties
6 takken tijm, 2 el olijfolie,
3 stukken geitenkaas (rolletjes à 70 g),
200 g jonge spinazie,
1 tl mosterd,
2 tl rode wijnazijn,
1 vers eidooier,
3-4 el olijfolie, zout,
vers gemalen peper.

 

Bereidingswijze
De tijmblaadjes afplukken en de helft ervan met het olijfolie vermengen.
Op de geitenkaas verdelen en ten minste 4 uur - bij voorkeur over nacht -
marineren. De spinazie wassen, eventueel de uiteinden wegsnijden.
De overige tijm fijnhakken en met mosterd, azijn en de eidooier vermengen.
De olijfolie beetje bij beetje onderroeren. De saus met zout en peper op smaak brengen. De olie van de geitenkaas in een pan verwarmen en de kaas op elke
kant ongeveer 1 minuut bakken, tot hij begint te smelten. De saladesaus op de
spinazie verdelen en de warme geitenkaas erop zetten.

Eet smakelijk!

©2007 Maison Culinaire